blog-image-celeriac-large
Knolselderij niet te weerstaan
april 15, 2016
knolselderijpuree
Knolselderijpuree
april 15, 2016

Knolselderijfrietjes

IMG_26941

Knolselderijpuree

Yield: voor 4 personen

Knolselderijpuree

Ingredients

Ingredi├źnten (voor 4 personen)

1 selderijknol van 800-1000 gram

2 tenen knoflook (fijngehakt)

1,5 liter bouillon (van tabletten)

3 eetlepels olijfolie

50 gram rijst (ongekookt)

50 gram oude kaas (in flinters)

2-3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons (in vieren)

Instructions

    Snijd de knolselderij in plakken, haal de schil eraf en snijd de plakken in blokjes. Doe 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de knolselderij met de knoflook voor 2 tot 3 minuten. Voeg hier de rijst aan toe en bak het, al roerend, nog 2 minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens 20 minuten zachtjes doorkoken. Verhit ondertussen in een koekenpan een lepel olijfolie in bak hierin de paddenstoelen. Voeg de helft van de peterselie hieraan toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Pureer de bouillon, knolselderij en rijst met een staafmixer totdat de soep lichtgebonden en fijn glad is. Verwarm de soep nog eventjes en voeg hier naar eigen smaak nog peper en zout aan toe. Schep de soep vervolgens in een bord of soepkop en leg in het midden een bergje paddenstoelen met een beetje kaas en peterselie.

    Resultaat

    Een lekkere, stevige soep en een feest op de tafel!

https://www.tegeknaaiatelier.nl/recipes/knolselderijfrietjes/

Comments are closed.